maandag 19 december 2011

Spread 2 verder.3Nou... langzaam maar zeker... denk ik dat het er mee door kan. Sommige dingen zijn nog niet af, of mislukt, maar het kan er mee door. Het is inderdaad nog een beetje licht. Maar ik weet niet helemaal hoe ik dat het beste kan oplossen. De stenen misschien iets donkerder? Behalve in de rechter hoek of zo? Ariane heeft een paar tips gegeven over de reflectie in het water en bij de arm van de voorste viking. Het koppel aan de linkerkant is nog niet af, en de achtergrond daar ook niet. Ik zou de lucht bijna wat donkerder willen maken, maar ik ben echt te bang dat ik dat verpest. Of donkere plekken of zo. Tips?

1 opmerking:

 1. Ik vind ook dat het ermee door kan, Rachelle.
  Het is best heel goed eigenlijk. Het heeft een mooie sfeer, die goed past bij het onderwerp.
  Ikzelf zou het water in zijn geheel wat donkerder gemaakt hebben; wat dieper/grijzer. De helm van de voorste viking vind ik nogal flets; die zou nog wel wat meer kleur en reflectie mogen hebben; en zijn vrouw wat meer contrast, o.a. in heur haar. Je weet wel, van die hele minieme aanzetten.
  En de boot op de achtergrond ligt niet helemaal lekker in perspectief. Die zou met zijn achterkant een tikje omhoog mogen, zodat-ie wat meer parallel aan de horizon komt te liggen. Niet helemaal, maar bijna. Dat kan heel makkelijk in Photoshop. Aan de rotsen, het landschap en de figuren zou ik verder niets meer doen.
  Al met al vind ik hem zeer geslaagd.
  Knap werk.
  Groetjes
  John

  BeantwoordenVerwijderen