woensdag 21 september 2011

Begin Spread 1.2

1 opmerking:

 1. Goeiemorgen Rachelle,

  Zonder tekst deze keer? Weet je niet helemaal wat je ermee aan moet?
  Een gokje: gebruik je voor de donkere, bruine tinten Van Dyke bruin? In ieder geval oogt het door die donkere kleur allemaal wat somber. Voor schaduw zou je ook ceruleum of een blauw/violet (voor diepere schaduwen) kunnen gebruiken.
  Gebruik op de voorgrond helderder of fellere kleuren.
  De boom achter het huis is nogal zwaar aangezet. Komt volgens mij ook door het gebruik van die bruine tint voor de schaduwpartijen.
  Je zou kunnen proberen om de donkere partijen met schoon water met een forse penseel en keukenpapier (deppen, niet vegen!!) wat weg te wassen en er na droging op de voorgrond b.v. een geel of gele oker of siena of een pietsie frisgroen overheen te zetten.
  Het haar van de figuur op de voorgrond valt weg tegen het rieten dak erachter.
  De oeverranden die in het zicht zijn wat meer benadrukken geeft ook wat meer contrast en in het water op de voorgrond graag wat structuur. Ik weet het, water is erg moeilijk. Zoek eens wat voorbeelden op. Misschien helpt dat.
  En je zult zien dat wanneer je de kraai op de voorgrond invult - gebruik daarvoor a.u.b. geen zwart, maar een combinatie van indigo en violet met een beetje VanDyke bruin - het geheel opknapt. Een beetje weerspiegeling in het water doet ook wonderen. Maar hou het subtiel en werk vooral niet te nat in de details.
  Maar het is moedig wat je doet. Je komt er wel.
  Zie je kens om hem morgen opgespannen en wel mee te nemen of is dat te ingewikkeld.
  Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  John

  BeantwoordenVerwijderen